Pollenszűrő

 

 

 A levegő - főleg a városokban - nagy mennyiségű por, pollen, korom és más részecskéket, valamint szennyező gázokat tartalmaz amelyek károsak az egészségre. Egyre több ember szenved az allergiától, és egyre inkább tudatában vannak az emberek a légkondicionáló által terjesztett baktériumok hatásainak.

 Ennek eredményeképpen már szinte az összes autóban megtalálható az utastér, vagy más néven a pollenszűrő.

A pollenszűrő feladata, hogy az utastérbe áramló levegőt megszűrje, így biztosítva a jobb közérzetet a jármű belsejében. Ez különösen fontos az allergiások, asztmabetegek valamint a gyermekek számára.

A jó minőségű utastér szűrők eltávolítják szinte az összes por, pollen és egyéb nem kívánt részecskét, valamint a káros gázokat

 A szűrőkből alapvetően kétféle érhető el, a normál papírszűrő és az aktívszenes.

Az aktívszénszűrő nem csak a portól és pollentől véd meg, hanem védelmet nyújt a káros és rossz szagú gázokkal szemben is meggátolja a kellemetlenséget okozó baktériumok és gombák elterjedését a szellőzőrendszerben.

 A pollenszűrő közvetlenül nem befolyásolja a jármű működését, azonban cseréjének elmulasztása így is komoly károkat, kellemetlenségeket és egészségügyi kockázatot okozhat.

 Összefoglalásul elmondhatjuk - mint sok más alkatrész esetében is -, hogy a rendszeres szűrőcsere költségeit sokszorosan meghaladja az elmulasztásból származó kár.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Szeretnél tudni legfrissebb híreinkről, aktuális ajánlatainkról? Nincs más dolgod, add meg neved és e-mail címed, és mi hírlevélben tájékoztatunk!